Marianne Bokbl​ad

Författare och fö​reläsare

Bokblads Text & Ton

Uppdaterad: 2024-03-01

Program

Underhållning, föredrag m.m.

"​Frälsis fick jag inte säga"

Jag berättar om hur det var att växa upp som barn till frälsningsofficerare och sjunger några kända  frälsningssånger med publiken. Om det finns en videokanon kan jag visa bilder från Frälsningsarmén på 50-talet Många känner mest till den röda kokande grytan till jul, men jag har mer att berätta.
På bilden är det familjen Fogelberg vid ett friluftsmöte på Torekällberget i Södertälje. Pappa sköter mötet, mamma håller fast brorsan och jag låtsas kunna läsa noter.

Jag berättar också med anekdoter & kuriosa om hur Frälsningsarmén kom till Sverige.

     
"Jag drömmer dig hit"

Jag berättar bakgrunden till den bok jag har skrivit om mina föräldrars hemliga kärlekshistoria i Frälsningsarméns värld. En stor del av berättelsen utspelar sig i Norrköping och en stor del i Vilhelminatrakten. Jag visar bilder och berättar anekdoter & kuriosa om hur det var när Frälsningsarmén kom till Sverige. Programmet tar 30-40 min (efter önskemål). "Videokanon" behövs för att visa bilder.
"Pilgrimsvandring i Spanien - våga vandra ensam"

Under hösten 2019 vandrade jag 12 mil från Tui vid portugisiska gränsen, till Santiago de Compostela på en vandringsled som funnits sedan kristendomens tidigaste tid. Det finns många olika vägar från olika väderstreck till den stora katedralen som byggdes till aposteln Jakobs minne. Alla kallas "Camino" och många tusen från hela världen vandrar där under hela året. Jag berättar om vägen, mötena med medvandrare och visar bilder. Programmet tar mellan 30 och 45 min beroende på önskemål. Videokanon behövs. 
"Mellan skratt och allvar"

Kåseri om smått och stort. Bland annat om hur jag gjorde bort mig när jag arbetade i det fina hotellets reception, om hur jag råkade bli representant för "den svenska synden" på 60-talet och om att jag förmodligen har sumpat hela livet genom att bli lärare. Det handlar också om min besvikelse över att inte behöva visa legitimation för att få pensionärsrabatt. Programmet tar 30-45 min, allt efter önskemål. Inget mer än en mikrofon behövs.