Marianne Bokbl​ad

Författare och fö​reläsare

Bokblads Text & Ton

Uppdaterad: 2023-02-12

Om mig

CV

Bokblads Text & Ton
Marianne Bokblad


Medlem i:

Jag föddes i början av 50-talet i Stockholm, bodde där två år, sen två år i vardera Södertälje, Örebro, Uppsala, ett år i Malmö, sen flera år i Motala, Linköping och några ställen till innan vi kom till Söderköping 1981. Mina föräldrar var officerare i Frälsningsarmén, därav allt flyttande.

Jag har skrivit och rimmat så länge jag kan minnas, men först i slutet av 90-talet blev det "på riktigt". Sedan lågstadiet har jag sjungit i kör, körsång är en av mina passioner. Eftersom många tog för givet att jag kunde leda kör för att jag varit musiklärare och suttit vid pianot och sjungit med skolbarn, åkte jag på dirigentkurs - fick blodad tand och blev med barnkör strax efter det.

Efter ytterligare ett par dirigentkurser ombads jag starta en kör för nybörjare och det var kul! Nybörjarkör med nybörjardirigent! Massor av glada damer med glada toner. Viskören startades -98 och vi höll igång i 8 år innan den lades i malpåse.

Jag är sopran i S:t Laurentii kyrkokör, samt i S:t Anna vocalensemble och håller på en del med kyrko(o)politik som ledamot för POSK (partipolitiskt obundna i Svenska Kyrkan) i Stiftsfullmäktige.

Familjen består av maken Per som är min datafixare och nu har gått i pension, av dottern Cecilia i Linköping, och barnbarnet Charlie, 20 år, som bor i Göteborg och sonen Carl Johan som bor i Norrköping och är IFK-anhängare. 

2001 samlade jag ihop mina hobbies i firman  "Bokblads Text & Ton". Vad jag gör i övrigt finns under olika flikar här.
Min man Per Bokblad
som har byggt hemsidan.